Het verblijf

Hieronder vindt u enkele vragen met betrekking tot het verblijf in de chalets in Zwitserland.

Wat is de aankomst en vertrektijd?
Op de standaard aankomstdag (zaterdag) bent u welkom vanaf 14h00. Als u op een andere dag aankomst bent u vanaf 16h00 van harte welkom.
Op de vertrekdag vragen wij u uiterlijk om 10h00 het chalet te hebben verlaten, zodat de staf genoeg tijd heeft om de komst van de volgende gasten voor te bereiden.


Is het mogelijk een weekend, midweek of een aantal dagen te boeken?

Ja, dit is mogelijk buiten het hoogseizoen om. Afhankelijk van de drukte in het chalet kunt u een verkort verblijf boeken. Voor meer informatie, beschikbaarheid en een prijsindicatie verwijzen wij u door naar het reserveringsformulier. Na ontvangst van uw reservering zal ons kantoor u binnen 1 werkdag bevestigen of de gewenste data boekbaar zijn.

Reserveringsformulier zomer
Reserveringsformulier winter

Met hoeveel honden mag ik komen?
U mag zoveel honden meebrengen als u wilt. Wij houden hier rekening mee tijdens het maken van de kamerindeling. Indien u met 3 of meer honden komt, neemt u dan even contact op met ons kantoor, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat u een geschikte kamer krijgt.

Mogen de honden overal komen?
De honden mogen in het gehele chalet komen behalve in de eetkamers en de keuken. Wij vragen u vriendelijk uw hond tijdens uw verblijf in en rondom het chalet aangelijnd te houden. In de woonkamers en op het terras mogen ze wel los, maar dan alleen als ze onder appel zijn. Bij aankomst vragen wij u uw hond aangelijnd te houden. Laat uw hond alleen los als deze goed aan zijn omgeving, en de andere aanwezige honden gewend is. 
Tijdens het diner, kunt u uw hond op uw slaapkamer laten of eventueel in de woonkamer. 

Waarom mag de hond niet in de eetkamer tijdens het eten?
Er zijn verschillende redenen hiervoor.

1) In de chalets kan het aantal gasten oplopen tot 50 à 60 personen. U kunt er van uit gaan dat iets meer dan de helft 1 of meerdere honden bij zich heeft. Tijdens het ontbijt en de diners loopt de staf rond met hete schalen. Met een groot aantal honden die rondloopt kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan voor de hond, de staf en de gasten.

2) De gasten komen naar Zwitserland om heerlijk te genieten van de Alpennatuur. De honden doen dat met evenveel plezier en hebben de hele dag door het bos gerend en gesnuffeld. Sommigen hebben een frisse duik genomen in 1 van de bergmeren.
Als eigenaar van de chalets zijn wij gebonden aan specifieke hygiëne voorschriften en kunnen daarom honden niet toelaten in de eetkamer.

3) Veel gasten die op hondenvakantie zijn geweest hebben zelf ook aangegeven dat het prettiger is om de honden niet in de eetkamer te hebben. Voornaamste reden is dat geen enkele hond op dezelfde manier is opgevoed.

Is roken toegestaan in het chalet? / Ik wil een rookvrij verblijf.
In al onze chalets zijn de Nederlandse rookregels van toepassing. Al onze slaapkamers zijn rookvrij, hier mag ook niet gerookt worden. In het gehele chalet geldt dat er niet gerookt mag worden, behalve op de balkons en het terras. Hierbij vertrouwen wij erop dat de rook-regels worden nageleefd door onze gasten.

Bel 24/7
070 347 23 23