Op reis met de hond

Hieronder enkele vragen en antwoorden m.b.t. de reis met de hond. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met ons kantoor in Den Haag via telnr. 070-347 23 23 of per e-mail.

Zit de reis met de hond bij de prijs inbegrepen?
Nee. U dient op eigen gelegenheid bij het chalet te komen.

Zijn er eisen/voorwaarden voor de honden in Zwitserland?
Bekijk hier de volledige informatie over de reis met de hond, entingen, overnachtingen en de zogenaamde "gevaarlijke" hondenrassen. Of ga nar het kopje " Op reis met de hond".

Hoe kom ik met de auto bij het chalet?
Er zijn verschillende mogelijkheden. U kunt geheel via Duitsland naar Basel rijden of via België, Luxemburg en Frankrijk. Bij Basel kunt u de grens oversteken naar Zwitserland. Hierna zakt u af naar Bern en dan Lausanne, waarna u de weg vervolg in de richting van Simplon tot u bij de afslag komt die u naar het door u geboekte dorp leidt. Een uitgebreidere routebeschrijving ontvangt u bij de reisbescheiden. De totale reis zal ongeveer 10 tot 12 uur duren. 
Klik hier voor praktische tips.

Zijn er tolwegen onderweg?
In Zwitserland zijn geen tolwegen. Wel bent u verplicht een autobaan vignet te hebben. Deze kunt bij de Zwitserse grens kopen (ongeveer 45 CHF). Elders is deze verkrijgbaar, bijvoorbeeld bij een van de ANWB verkooppunten.

Kan de reis in 1 keer? Waar kan ik onderweg overnachten?
De reis is in 1 dag af te leggen. Wij raden u wel aan regelmatig te stoppen en als het kan te wisselen van chauffeur.
Wilt u het rustiger aan doen of bent u lange autoreizen niet gewend dan kan het ook in 2 dagen. Zowel in Frankrijk als Duitsland kunt u onderweg overnachten in hotels (Formule-1, Ibis, etc.). Vraag bij het reserveren altijd even of de hond(en) zijn toegestaan. Dit kan per periode en per hotel (ook in dezelfde ketens) verschillen.

Hoe kom ik met het openbaar vervoer bij het chalet?
Vanuit Nederland zijn er verschillende manieren om bij de chalets te komen met het openbaar vervoer. Vanuit Amsterdam en Rotterdam kunt u vliegen naar Genève Airport. Van daar uit reist u verder met de trein naar het station Sierre/Siders in het dal. In het dal kunt umet de Funiculaire (Bergtrein), de bus of met de taxi naar het dorp. Eenmaal in het dorp kunt u met de taxi naar het chalet. In Crans Montana stopt er niet ver van het chalet een bus. Een uitgebreide beschrijving vindt u hier.

Is er in de dorpen Openbaar Vervoer?
In Crans Montana is openbaar vervoer van en naar het dal, zowel bus als Funiculaire. In Crans Montana stopt er een bus vlak bij het chalet.

Hoe lang is het reizen?
Vanuit Nederland bent u gemiddeld 12 uur onderweg met de auto.
Met de trein duurt de reis ongeveer 12 uur (inclusief stops)
Met het vliegtuig naar Genève Airport is het ongeveer 1h30. Vanuit Genève Airport naar het dorp is het 2h00 tot 2h30. 

Bel 24/7
070 347 23 23