Op reis met de hond: Weetjes & tips

Hieronder hebben wij een aantal weetjes & tips voor u op een rijtje gezet die betrekking hebben op uw vakantie met de hond in Zwitserland. 

- Als u met de hond op reis gaat, neem dan een EHBO-doos mee. Hierin zitten bijvoorbeeld dingen als ontsmettingsmiddel, ontstekingsremmende zalf, verbandmiddelen, middelen tegen diarree en braken en een tekentang.
- Neem speeltjes voor de hond mee, zodat hij zich niet gaat vervelen.
- Laat de hond langzaam wennen aan de nieuwe omgeving. Laat hem buiten ook niet gelijk los lopen, want dan raakt u hem misschien kwijt.
- In Zwitserland moeten alle honden binnen de bebouwde kom aangelijnd zijn. Zodra u de bebouwde kom verlaat kan de riem af, maar de hond moet dan wel onder apel en in het zicht zijn.
- Wij hebben geen hondenvoer, voer- en drink-bakken of manden in het chalet. Mocht u voer hebben dat gekoeld of bevroren bewaard moet worden, dan kunt u het opbergen in de koeling of vriezer van het chalet. (Geef dit wel even aan bij uw boeking)
- Zwitserland is een zeer net land, dus neem altijd poepzakjes mee als u op pad gaat.
- Zwitserland is een hondvriendelijk land en honden zijn in het merendeel van de restaurants welkom.
- In de bergen mogen de honden overal los rondlopen met uitzondering van de beschermde natuurgebieden. Deze beschermde gebieden bevinden zich niet in de buurt van onze chalets.
- Het overgrote deel van de merken diervoeding die in Nederland te koop zijn, zijn ook in Zwitserland te koop. U hoeft hiervoor niet naar een speciaalzaak, in de supermarkten zijn ook vele merken te koop.

Bel 24/7
070 347 23 23