Bezoek aan de Simplonpas

De Simplonpass, op 2005 meter hoogte verbindt het kanton Wallis vanuit Brig met de Val Divedro en Domodossola in Noord-Italië. U begrijpt dat dit een prachtig gezicht is. De ook 's winters meestal open pas wordt geroemd als een van de mooiste overgangen over de Alpen.

Simplon Pass Route
Vanuit Brig klimt de weg in langgerekte bochten omhoog. Ongeveer op halve hoogte overspant de Ganterbrücke het Ganterdal. De gedurfde, moderne constructie van de brug is in het landschap ingepast. Bovenop de pas op 2005 m hoogte staat het "Hospiz" van de koorheren van Sint Bernhard en een acht meter hoge steenarend herinnert aan de 2e Wereldoorlog. Wie terug kijkt, heeft een schitterend uitzicht op de Berner Alpenketen met de  en de gletsjerflanken van de vierduizend meter hoge Fletschhorn en Weissmies.
myswitserland.com
Hospice van Simlon
Voor deze activiteit kunt u kiezen tijdens uw verblijf of op de terugweg naar huis, is ook een prachtige optie bij onverhoopt slecht weer.

Verblijf in het Hospiz van Simplon
Combineer een bezoek aan de Simplonpass met een overnachting in het beroemde Hospiz. In het klooster, wat nog steeds onder toezicht staat door de koorheren van Sint Bernhard, kunt u een overnachting Hospice in Simplon in het verledenboeken en dit combineren met verschillende wandelingen en het bezichtigen van de Simplonpass.

Gedurende uw verblijf kunt u ook deelnemen aan verschillende diensten in het Hospiz, die een aantal keer per dag plaatsvinden. Bezoek ook het bijbehorende museum, musée du Gd-St-Bernard!

Prijzen 
Overnachting en ontbijt, vanaf CHF 35 per persoon.
Half pension, vanaf CHF 47 per persoon.
Compleet pension, vanaf CHF 57 per persoon.
Voor meer informatie en prijsinformatie kunt u terecht op de volgende website, gsbernard.net.

Voorbeeld van dagindeling
Vertrek ´s ochtends vroeg, na het ontbijt buffet, vanuit het chalet. De reis naar Simplon heeft een duur van ongeveer 2,5 uur.
Bij aankomst kunt u bijkomen met een kop koffie en een stuk taart in het restaurant Simplon op 2005 meter hoogte. Wat tevens ook een mooi punt is om een korte hoogte wandeling te maken naar niveau. Daarna kunt u kiezen om een van de diensten bij te wonen en te dineren in het Hospiz.

Na genoten te hebben van de overnachting , kunt u kiezen om een ontbijt te nuttigen in het Hospiz. Daarna bezoekt u het bijbehorende museum, musée du Gd-St-Bernard! Vergeet ook niet nogmaals te genieten van het landschap rond de Simplonpass.

Contact
Maison Hospitalière
du Grand-Saint-Bernard
3907 Simplon-Hospiz
027 979 13 22

www.gsbernard.ch

Bel 24/7
070 347 23 23