Druk deze pagina af

Hondenvakantie Winter - Skigebied

Skigebied van Crans Montana Aminona
Skigebied met veel zon en gletsjer op 3000 meter
Het skigebied van Crans Montana Aminona strekt zich uit over 160 km geprepareerde pisten met ruim 30 skiliften. In Aminona is een apart SnowParc voor de snowboarders, terwijl de offpiste mogelijkheden in het hele skigebied onbeperkt zijn. De skimogelijkheden bevinden zich zowel boven als onder de boomgrens.

Spectaculair is de gletsjer Plaine Morte op 3000 meter hoogte. De skiafdaling hiervan gaat naar 1500 meter hoogte terug en is daarmee een van de langste van Europa. Tussen de pistes in zijn diverse kleine bergrestaurantjes waar u kunt genieten van traditionele streekgerechten uit Wallis, samen met de onbekende, maar zeer smakelijke, Zwitserse wijnen.

Onder begeleiding van ervaren gidsen zijn er diverse mogelijkheden voor tochten voor de gevorderde skiër die een onvergetelijk sneeuwavontuur wil beleven.
Het hele skigebied van Crans Montana Aminona is op een zuidhelling gelegen en heeft de hele Kaart Skigebied Villars-Gryon-Diableretsdag zon. De pisten zijn pittig, maar wel goed aangegeven. De skischolen hebben een uitstekende reputatie en ook voor de allerkleinsten zijn er goede faciliteiten op de pisten, waaronder 3 sneeuwtuinen waar er op de kleinsten gepast wordt. Hier moet u wel ruim van tevoren voor reserveren.

Skigebied Crans Montana Aminona
- Skiliften op nog geen 500 meter afstand van de chalets
- 160 km piste, waarvan 45 km met sneeuwkannonnen
- 37% blauwe piste, 53% rode piste, 10% zwarte piste
- 12 km Langlauf piste
- Eèn skipiste van 10 km lang, welke wordt gebruikt tijdens de wereldkampioenschappen
- 20+ km wandelpaden voor met sneeuwschoenen
- 6 km slee piste bij Petit Bonvin (aminona)
- Een uitgebreid SnowPark met nieuwe Halfpipe Pro en AirBags