Op reis met de hond: Vervoer & risico's

Met de auto naar Zwitserland

Let u er op dat u maximaal 5 honden per vervoersmiddel de grens over mag nemen. Heeft u meer dan 5 honden bij u dan is er een mogelijkheid dat ze u aanhouden en een zeer uitgebreid onderzoek doen naar de gezondheidsverklaring en entingen etc.
Natuurlijk is het dan mogelijk dat ze u de grens niet laten passeren.

Het is verplicht dat een hond bij doorreis door Duitsland in de auto vastgezet wordt. U kunt hier een zogenaamde Roadie voor gebruiken. Dit is autogordel speciaal ontwikkeld voor de hond die u en uw hond beschermt tegen onnodig letsel bij ongevallen.
U kunt informatie vinden op www.joeysark.com, hier kunt u ook de roadie bestellen.

Zorg dat u regelmatig stopt onderweg zodat uw hond zijn behoeften kan doen en een frisse neus kan halen. Let er ook op dat hij voldoende drinkt. Doe altijd een raampje open zodra u de hond alleen in de auto laat (ook al is het maar voor heel kort).

Ook in de treinen, liften en zelfs stoeltjesliften zijn honden toegestaan. Of u een kaartje voor uw hond moet kopen of niet, hangt af van de grootte van de hond.

Reisziekte bij honden

Wat is reisziekte precies?
- Reisziekte word veroorzaakt doordat hersenen teveel signalen krijgt vanuit het evenwichtssysteem. De hond wordt bang, maar angst en onrust versterken dit alleen maar.
- Een op de 6 honden heeft last van dit verschijnsel.
- Symptomen die voor kunnen komen zijn misselijkheid, kwijlen, braken, onrust, angst en trillen.

Wat kunt u eraan doen?
- Zorg dat uw dier zich zo prettig mogelijk voelt. Dus bijvoorbeeld: raampje open, neem regelmatig een pauze om de hond wat te laten drinken en om hem even te laten bewegen.
- Er is een geregistreerd middel in tabletvorm, wat in 93% van de gevallen reisziekte voorkomt. Het is alleen bij uw dierenarts verkrijgbaar. Als u het een uur voor de reis geeft, werkt het tot 12 uur lang.

 

 

Bel 24/7
070 347 23 23