Op reis met de hond: Doorreislanden

Zet de hond altijd goed vast in de auto! Zo voorkomt u ongelukkenAls u door Frankrijk en Duitsland reist, moet u ook rekening houden met de verschillende regels hier. Neemt u altijd alle reisbescheiden van FlexChalet mee, zodat het duidelijk is dat u op doorreis bent. In België en Luxemburg bestaan naast de standaardregels geen specifieke regels.

Regels in Frankrijk:
Het is verboden om honden zonder officiële stamboekpapieren en die qua uiterlijk lijken op de Staffordshire Terrier, American Staffordshire Terrier (“Pittbull”), Mastiff (“boer-bull”) en Tosa mee te nemen voor een verblijf in Frankrijk of ze mee te nemen op doorreis door Frankrijk.

Van honden van het zuivere ras Staffordshire Terrier, American Staffordshire Terriër, Rottweiler, Tosa en honden die lijken op het Rottweilerras wordt verblijf in Frankrijk toegestaan, maar de volgende voorwaarden dienen in acht genomen te worden:
- Een geldige inenting tegen rabiës
- In openbare gelegenheden is het dragen van een muilkorf verplicht en moeten de dieren aangelijnd zijn
- De houder / eigenaar moet minstens 18 jaar zijn en niet veroordeeld zijn voor een misdaad of tot een gevangenisstraf
- De hond moet verzekerd zijn. Bij controle worden alleen geldende stamboekpapieren erkend als bewijs van raszuiverheid van de hond.

Regels in Duitsland:
De Pitbull, Staffordshire terriër, Staffordshire bullterriër en Bullterriër mogen in Duitsland worden ingevoerd, mits u niet langer dan vier weken in Duitsland verblijft. Deze honden moeten altijd een muilkorf dragen. Ook moet u uw hond altijd aanlijnen (Dit geldt voor alle rassen).

Op internet kunt u verschillende hondvriendelijke hotels vinden waar u tijdens uw reis naar Zwitserland kunt overnachten met uw viervoeter. Vraag wel altijd eerst even de regels en voorwaarden na!

Bel 24/7
070 347 23 23